1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

Розмір зображення: 800:684 піксел

Загальний вигляд церквища. Світлина І. Синкальського 1992 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 192.

с. Кунинська Вілька.

Тепер не існує.

Церква Покрови Пр. Богородиці. 1905.

За деякими даними в селі у XVII ст. існував монастир. Перша відома тризрубна двоверха церква (верхи наметові з двома заломами над навою і вівтарем) була збудована у 1721 p., а розібрана у 1902 р. На її місці в 1905 р. завершилося спорудження нової мурованої церкви за проектом Василя Нагірного. У 1946 р. село виселили. Церкву зруйнували у 1946 р. Тоді ж зруйнували і каплицю Пресв. Трійці, збудовану у 1911 р.

«Діло». – Львів, 1902, № 66.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 79.