Могила Лобановського В.В. (1939 – 2002)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Могила головного тренера збірної України з футболу В.В. Лобановського (дільниця 50а [насправді 52а]) – пам’ятка історії (2002 р.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Валерій Васильович Лобановський (*6 січня 1939, Київ – †13 травня 2002, Запоріжжя) – радянський та український футболіст і тренер. Багаторічний наставник «Динамо» (Київ), на чолі якого двічі вигравав Кубок володарів кубків і Суперкубок (1975). Тричі був наставником збірної СРСР, з якою став віце-чемпіоном Європи 1988. Тренер збірної України у 2000-2001 роках. Майстер спорту СРСР. Нагороджений радянськими орденами «Знак Пошани» і Трудового Червоного Прапора. Заслужений тренер СРСР та України. Герой України.