Микола Ходаківський

297.8.4.5. Садиба – смт Зарічне, Зарічненський р-н, Рівненська обл., 1975 (архіт.).

Складається з житлового будинку, хліва, криниці, пасіки. З вулиці до головного входу в будинок, через хвіртку у дерев’яній огорожі складної конструкції, ведуть сходи. Вимощення перед будинком і сходи з базальтового каменю. Господарське подвір’я розташоване за будинком і має окремий виїзд.

297.8.4.5.1. Житловий будинок – смт Зарічне, Зарічненський р-н, Рівненська обл., 1975 (архіт.).

Одноповерховий, на фундаменті з базальтового каменю. Вимурований з горинської цегли жовто-вохристого кольору. Дах двосхилий, критий шифером. На фасадах вставки з білої силікатної цегли утворюють характерний для Полісся орнамент: геометричні квіти між вікнами з облямуванням.

Складається з передпокою, вітальні, спальні, дитячої, кухні-їдальні, ванної та допоміжних приміщень. Будинок має головний та господарський входи.

У будинку представлені меблі Костопольської меблевої фабрики, посуд Березневського міжколгоспаграрного об’єднання, льняні тканини Рівненського льонокомбінату за мотивами майстра народної творчості Г. Леончук, подушки й рушники майстрині М. Шевчук.