Микола Ходаківський

297.8.2.2. Житловий будинок – м. Скадовськ, Херсонська обл., 1964 (архіт.).

Одноповерховий з мансардою, на бетонному фундаменті. Цегляний, тинькований. Дах двосхилий, критий шифером. Золотавий колір стін фасаду вдало поєднано з кольором дерев’яної різьбленої підшивки фронтонів.

Складається з невеликої веранди, коридору, вітальні, спальні та кухні-їдальні з додатковим господарським виходом. З коридору дерев’яні сходи ведуть на мансарду, де влаштовано спальню, художню майстерню та передпокій з виходом на велику терасу.

В кімнатах представлені меблі Херсонської меблевої фабрики, Херсонського суднобудівного заводу та Новокаховської меблевої фабрики (тканина Херсонського бавовняного комбінату). В інтер’єрі – керамічні вироби майстра М. Бабешка, вишиті рушники майстрині А. Щітки, мереживо ручного плетіння до постільної білизни Н. Пархоменко, роботи художників М. Порика, Л. Комарової, В. Семенюк, сувенірні скловироби (вази, фужери) Херсонського заводу скловиробів, дерев’яні скриньки, оздоблені інтарсією по дереву і річковим перламутром, скринька, виготовлена майстром Г. Сергєєвим.