Микола Ходаківський

297.8.4.1. Житловий будинок – с. Березовичі, Володимир-Волинський р-н, Волинська обл., 1970 (архіт.).

Одноповерховий, на буто-бетонному фундаменті. Цегляний, тинькований набризком «під шубу». Дах двосхилий, критий шифером. Фасади вохристого кольору. Пілястри й карнизи з традиційним для Полісся білим геометричним орнаментом. Складається з веранди, передпокою, вітальні, спальні, дитячої (декоративний розпис у кімнатах виконано майстром О. Макаренком), кухні-їдальні. Веранда сполучається з вітальнею. Інші допоміжні приміщення мають окремий господарський вхід.

Експонуються меблі деревообробних комбінатів міст Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського; килими, вишивки, кераміка та вироби з лози майстрів Д. Мороза і С. Музичука, портрет Лесі Українки, виконаний в техніці інтарсії майстром О. Арив’янюком.