Микола Ходаківський

297.8.3.2. Житловий будинок – с. Іване-Пусте, Борщівський р-н, Тернопільська обл., 1969 (архіт.).

Одноповерховий з верандою, на бетонному фундаменті. Цегляний, тинькований. Дах чотирисхилий, критий шифером. Пілястри й цоколь рустовані, веранда з фігурним фронтоном, карнизи з прорізною бляхою. У плані – близький до квадрата. Складається з передпокою, вітальні, спальні, дитячої, кухні-їдальні, комори, ванної. Опалюється грубами, облицьованими кахлями місцевого виробництва.

Експонуються меблі Кременецької меблевої фабрики, килими і доріжки Мельнице-Подільської фабрики народних промислів, вироби майстрів М. Безкоровайної та Г. Гасай, плетіння з рогози – Я. Ремінецького, традиційний гончарний посуд і дитяча іграшка майстра І. Бойка (с. Гончарівка, Монастириський р-н), освітлювальні прилади Тернопільського об’єднання «Ватра».

Будівля характерна для південних районів Тернопільщини.