Микола Ходаківський

297.8.2.5. Садиба – с. Петриківка, Петриківський р-н, Дніпропетровська обл., 1969 (архіт.).

Складається з житлового будинку, господарського блока (літня кухня, комора, льох), гаража, криниці. Будівлі вільно розташовані на відкритому подвір’ї з окремим господарським виїздом. Окремо стоять гараж та криниця з дерев’яним навісом.

Огорожа з металевої сітки.

297.8.2.5.1. Житловий будинок – с. Петриківка, Петриківський р-н, Дніпропетровська обл., 1969 (архіт.).

Одноповерховий, на буто-бетонному фундаменті. Саманний, облицьований силікатною цеглою «на ребро». Дах чотирисхилий, критий шифером, пофарбований у червоний колір. На бічному фасаді три вікна, оздоблені нащільниками з традиційним для півдня орнаментом.

Складається з веранди з комірчиною, передпокою, вітальні, з’єднані через двері зі спальнею, дитячої, кухні-їдальні та ванної. Інтер’єр кімнат оздоблено петриківським настінним розписом, виконаним майстром Ф. Панком та його учнями.

Експонуються: дерев’яний посуд, розписаний майстринею Г. Самарською та майстрами А. Глущенком, В. Глущенком, А. Пікуш; рушники, виткані майстринею А. Вільховою; витинанки А. Авдієнко.