Микола Ходаківський

297.8.6.2. Житловий будинок – с. Требухів, Броварський р-н, Київська обл., 1975 (архіт.).

Одноповерховий з мансардою, на бетонному фундаменті. Цегляний. Дах двосхилий, критий шифером. Виразність споруді надають: густо-червоний колір цегляної стіни, білі виступи, облямування вікон та пілястрів, динамічний контур даху.

Складається з веранди з комірчиною, коридору, вітальні, кухні-їдальні, ванної. З коридору дерев’яні сходи ведуть на мансардний поверх, де влаштовано спальню й дитячу.

Експонуються меблі Біличанської меблевої фабрики, плетені меблі з Броварів, тканини Богуславської фабрики «Перемога», килим «Гай» – Київської фабрики художніх виробів ім. Т. Г. Шевченка, кераміка Васильківського майолікового заводу, скульптура «Гетьман» М. Тарасенко із с. Дибинці, гончарні вироби М. Денисенка, картини В. Скопини.