260.10. Навчальний корпус № 2, 1914–18 (архіт.).

Просп. Повітрофлотський, 28. У центральній частині території, паралельно головному корпусу.

Первісно двоповерховий, два верхні поверхи надбудовані у 1960–70-х рр. Чотириповерховий, цегляний, пофарбований, у плані прямокутний. Дах двосхилий. Внутрішнє планування коридорне з двобічним розташуванням приміщень. Зведений у цегляному стилі. Архітектурна композиція видовжених фасадів ідентична, грунтується на дев’яти осях. На центральній осі обох фасадів розміщено входи, симетрично до яких – по чотири двовіконні членування, обмежені пласкими лопатками, що об’єднують перший та другий поверхи.

На першому поверсі, де були встановлені зразки учбових гармат, існували широкі відкриті аркові отвори з лучковими перемичками. Тепер їх замуровано, в новоутворені ніші вкомпоновано по два прямокутні вікна, розміщення яких відповідає прорізам другого поверху. На другому поверсі вікна згруповані по два, їхні лучкові перемички оздоблені замковим каменем, розвинені підвіконня спираються на невеликі кронштейни. Між першим і другим поверхами – гурт з сухариками, фасади завершує розвинений карниз складного профілю. Торцеві фасади будівлі – глухі, горизонтально розчленовані міжповерховим гуртом і вінцевим карнизом. Фасади пофарбовані у вохристий колір, лопатки, карнизи та інші декоративні елементи – у білий.

Будівля є невід’ємною частиною комплексу, зведена в єдиному архітектурному стилі з іншими спорудами училища.

Тепер – адміністративна установа Міністерства оборони України.

Олена Годованюк.