Петро Вовченко

297.7.12. Садиба – смт Шишаки, Шишацький р-н, Полтавська обл., 19 – поч. 20 ст. (архіт.).

Складається з хати, сажа, реконструйованого погреба поч. 20 ст. (за зразком, виявленим у с. Вельбівка Гадяцького р-ну) та погрібника (наземна споруда для захисту від дощів з двосхилим дахом на кроквах, критим очеретом). Біля дороги садок, проїзд через який веде до двору.

297.7.12.1. Хата – смт Шишаки, Шишацький р-н, Полтавська обл., 19 ст. (архіт.).

Чотиридільна (хата+сіни+хатина «прибік»+комора). Підвалини на дубових стоянах. Стіни рублені з м’яких порід дерева. Зовні стіни хати і тильна стіна сіней обмазані глиною, чільна і причілок – побілені, комора і сіни – у відкритому зрубі. Всередині стіни хати і хатини, як і решта приміщень, «чисті». Зовнішні випуски сволоків різьблені у вигляді уступів. Дах чотирисхилий, критий соломою. «Бовдур» лісяний (плетений), обмазаний глиною.