Костел св.Миколи (№ 75)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Костел св.Миколи 1899 р. (№ 75) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 9].

Костел та будинок причту 1899 – 1909 рр. (вул.Червоноармійська, 75) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Миколаївський костел та будинок причту, 1899 – 1909 рр., архітектори В.Валовський, В.Городецький [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 29].

Миколаївський костел 1899 – 1909 рр. та будинок причту 1899 – 1909 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Більше фотографій:

Нові подробиці пожежі в костелі святого Миколая: впала люстра, орган вигорів повністю (4 вересня 2021 р.) [+ фото]

У пожежі в столичному костелі святого Миколая повністю вигорів електричний орган, на якому проводилась репетиція, та впала люстра. Міністр Ткаченко називає її наслідки незначними.

Михайло Загородній Костел святого Миколая у Києві передали Римо-католицькій церкві (2.06.2022 р.)

МКИП заявил, что Костел святого Николая в Киеве не передавали религиозной общине (3.06.2022 г.)