2007 р. На Хрещатику реконструюють квартал

Дата: 13.06.2007

Компанія “Старий Хрещатик” оголосила закритий конкурс на проектну організацію з реконструкції і реставрації кварталу на Хрещатику в центрі Києва. Про це мовиться в повідомленні компанії. Зокрема, реконструкції підлягає квартал, обмежений будинками по вулиці Хрещатик, 40-54, Богдана Хмельницького, 1 і 3, і по бульвару Тараса Шевченка, 2 і 4.

За словами представника “Старого Хрещатика”, згідно із законодавством компанія може провести закритий конкурс, що припускає розсилку пропозицій на участь в ньому певного кола потенційних учасників. Вона підкреслила, що конкурс продовжиться протягом місяця з моменту його оголошення, тобто до 12 липня.

“Старий Хрещатик”, зареєстрований у вигляді закритого акціонерного товариства в грудні 2003 року, здійснює інженерну, технічну діяльність, діяльність у сфері архітектури, будівництва, реконструкції і управління нерухомістю.

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, за станом на 13 грудня 2006 року, 50%+1 акцією “Старого Хрещатика” володіла Київська міська державна адміністрація, 10,22% – компанія “Готель “Санкт-Петербург”.

У грудні 2002 року Київська міська рада вирішила провести реконструкцію і реставрацію будівель № 40-54 на вулиці Хрещатик у 2003 році. Планувалося, що реставрація і реконструкція будуть проведені для будівництва додаткових адміністративно-офісних приміщень для потреб Київради, а також для приведення в належний стан пам’ятників архітектури та інженерних мереж будівель.

Для проведення реконструкції і реставрації будівель їх власники повинні були створити ЗАТ “Старий Хрещатик”, контрольний пакет якого належатиме міській громаді.

Київрада визначила “Старий Хрещатик” замовником на весь обсяг робіт з реконструкції і реставрації будівель, а також щодо їх подальшого обслуговування і залучення додаткових інвестицій, якщо такі необхідні.

Джерело: “Київський портал”