Церква Ризположення

Церква Ризположення

Церква положення пояса діви Марії (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 9].

Дерев’яна церква Положення пояса богородиці 1904 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 118].

с. Лещків (Першотравневе).

Сокальський.

Церква Положення пояса Пр. Богородиці. 1904.

Новозаснована дочірня церква збудована стараннями о. Володимира Ковальського у 1904 р. з матеріалу старої дерев’яної церки 1767 р. з Себечева. Українці, виселені у 1946 p., повернулися щойно у 1956 р. В 1957 – 1989 рр. церква стояла зачиненою, в ній був влаштований склад колгоспного зерна.

Будівля тризрубна одноверха, завершена шоломовою банею з ажуровим ліхтарем і маківкою на високому восьмерику нави.

«Нива». – Львів, 1905, № 3.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 22.