Пирятин м

Перша згадка: 1578 р. [Історія міст і сіл УРСР : Полтавська область. – К. : ГРУРЕ, 1967 р.].

Фортеця 17 – 18 ст. мала площу 18 га, цитадель площею 4.5 га, 4 брами [Гладыш К.В. Архитектура и памятники Полтавщины. – Хк.: Прапор, 1982 г.].

Місто згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 34].

Сотенне містечко Лубенського полка в 18 ст.

На Полтавщині обезголовили і розмалювали пам’ятники Леніну (17.02.2014 р.)

У місті Пирятин пам’ятнику Леніну відбили ніс, повідомляє Facebook-група «Вечірній Пирятин».

«У вождя світового пролетаріату відбито носа, а поряд лежить записка із таким змістом: «З любов’ю до пирятинців! Святий Валентин». Власник магазину «Фортуна», який працює поблизу залізничної станції, повідомив, що відбитого носа у Леніна побачив ще в суботу, 15.02.2014 р. близько 08:00», – йдеться в пості групи.

Список літератури – на сайті «».