[Будинок № 45]

[Будинок № 45]

Будинок в Луцьку по вул. Ягелонський, 79. Фото 1930-х (?) років

Дуже гарно ілюструє атмосферу головної вулиці міжвоєнного Луцька – Ягеллонської (Лесі Українки). Ми тут бачимо будинок напівказкової архітектури цегляного стилю. Такі фасади були справжнім міським інтер’єром, у якому розгорталося життя поверсальського міста. Справа чоловік розглядає вітрину з годинниками магазинчику Лейзора Рукітера. Зверніть увагу на оформлення вітрини і ролети (яких на сьогодні в Луцьку більше не залишилося). Поряд стоїть сучасний автомобіль, більше схожий на мікроавтобус того часу. Сусідній магазин – galanteria. Бачимо й адресу будинку – Ягеллонська, 79. Відповідає теперішній Лесі Українки, 43-47. Фотографіями обклеєна арка-прохід у внутрішній двір. Це фотоательє Sztuka, дуже популярний заклад того часу. Власник – Файвел Окс.

Олександр Котис 28 листопада 2019 р.