Пам’ятки міста

В 1623 р. на Краківському передмісті сталась велика пожежа. У ній згоріли: синагога; вірменська церква св.Хреста; вірменська церква св.Якова; вірменський монастир; костел Всіх святих; костел св.Яна; церква св.Федора (на вул.Б.Хмельницького) [Львівський літопис і Острозький літописець. – К.: Наукова думка, 1970 р., с. 105]

В 1580 р. згадана церква св.Юрія на вул.Широкій на Краківському передмісті [Першодрукар Іван Федоров та його послідовники на Україні (16 – 1 пол.17 ст.): збірник документів. – К.: Наукова думка, 1975 р., док. 18, с. 41].

Церква св.Іоана Богослова (зруйнована в 1802 р.) На схематичному плані “Український Львів до 1939 р.” вона показана між Високим замком і залізничною станцією Підзамче.

В 1748 р. ігумен монастиря св.Іоана Богослова у Львові Пафнутій Гідзієвич переписав “Размышления” [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 124].