Великосілки с

Історичні адміністративні поділи

Ягайло надає Михайлу Сул[…]овичу с. Желехів з сусіднім монастирем, 15 жовтня 1393 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Указ Президії ВР УРСР від 18 липня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Львівської області»: населені пункти Желехівської сільської ради Новомилятинського району – село Желехів Великий іменувати село Великосілка, хутір Желехів Малий іменувати хутір Малосілка. [Малосілка нині невідома.]

Рішення про перейменування села Великосілка на село Великосілки прийняла Львівська обласна рада 19.09.1989 р. Дата опублікування 01.10.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 43, стор.617).

Виконавчий комітет Львівської обласної Ради народних депутатів рішенням від 19 вересня 1989 року в окремих районах уточнив назви населених пунктів: у Кам’янсько-Бузькому районі села Великосілка Великосілківської сільради на Великосілки.

У Львівській області зруйнували пам’ятник Бандері (7.04.2013)