Маяцьке городище та могильник

Маяцьке городище та могильник – пам’ятка археології (раннє та розвинуте середньовіччя, салтівська культура, Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Кляшторный С.Г. Хазарская надпись на амфоре с городища Маяки. – Советская археология, 1979 г., № 1, с. 270 – 275.

Копыл А.Г., Татаринов С.И. Охранные раскопки городища Маяки на Северском Донце. – Советская археология, 1979 г., № 1, с. 267 – 269.

Копыл А.Г. и др. Раскопки раннесредневекового могильника у с.Маяки. – “Археологические открытия 1978 г.”, М., 1979 г., с. 346.