Церква св.Володимира

Розмір зображення: 800:591 піксел

с. Малі Передримихи. Церква св. Володимира, 1996 р. (фото В.Ольхом’яка, 1998) Джерело: Слободян В. Жовківщина: історико-архітектурні нариси церков. – Жовква: 1998 р., с. 114.

c. Малі Передримихи. (УГКЦ)

Церква св. Володимира.

Громада села, що давніше належало до парафії в Нагірцях, у 1991 р. розпочала будівництво своєї окремої церкви. Проект церкви виконали у 1991 р. архітекти Григорій Калінін і Ігор Ковальчук. У 1996 р. завершено будівництво і громада приступила до украшения храму.

Церква розташована в центрі села при сільській вулиці, на рівній ділянці. Тридільна споруда, складається з квадратової в плані нави, до якої зі сходу прилягає вужчий гранчастий вівтар з двома захристіями по боках, а з заходу – вужчий прямокутний бабинець з відкритим арковим підсінням при західній стіні. Нава вкрита шоломовою банею з ліхтарем і маківкою, поставленою на світловому восьмибічному підбаннику. Гребені двосхилого даху бабинця та п’ятисхилого вівтаря вінчають маківки на сліпих ліхтарях.

На південний захід від церкви розташована мурована стінна дзвіниця з трьома арковими прорізами для дзвонів, завершена сліпим ліхтарем з маківкою.

Джерело: Слободян В. Жовківщина: історико-архітектурні нариси церков. – Жовква: 1998 р., с. 114.