1998 р. Жовківщина

с. Могиляни. (УГКЦ – УАПЦ)

Церква Різдва пр. богородиці.

Існуюча дерев’яна церква, перша в селі, споруджена у 1886 р. (шема-тизми подають і дати – 1880 чи 1888 р.) за пароха Нагірців о. Володимира Левицького. Поблагословлена перемиським єпископом Іваном Ступницьким 11 жовтня 1887 р. Тоді ж збудували і дерев’яну дзвіницю. З 1961 по 1989 рік стояла зачиненою.

Тризрубна одноверха будівля. Складається з ширшої квадратової нави і вужчих – гранчастого вівтаря з прямокутною ризницею з півночі та прямокутного бабинця з присінком при західній стіні. Вищий зруб надопасання нави завершений великим світловим восьмериком, вкритим масивною шоломовоюбанею, увінчаною сліпим ліхтарем з маківкою. Гребені двосхилого даху бабинця і п’ятисхилого вівтаря, які сягають середини восьмерика, вінчають ліхтарі, аналогічні до ліхтаря бані. Піддашшя, оперте на випусти вінців зрубів, перерване ризницею та присінком і двоколонним ґанком, що підкреслює південний вхід в наву. Всі стіни церкви шальовані вертикально дошками.

На південь від церкви розташована дерев’яна двоярусна стовпова дзвіниця, вкрита двосхилим наметовим дахом.