Церква св.Михаїла

с. Мильчиці.

Городоцький.

Церква св. арх. Михайла. 1710 р.

Вперше згадується у 1449 р. Як свідчать документи, попередня церква була збудована десь у XVII ст. Цікавий момент подають акти візитації 1822 p., що церква була крита соломою. В 1895 р. вибудували нову дзвіницю, а у 1922 р. відновили церкву. Згоріла під час другої світової війни.

У 1989 р. мешканці села перетворили на церкву св. Дмитра опущений польський костел св. Катерини, збудований з цегли у 1886 – 1887 pp. за проектом архітекторів Юліана Цибульського і Людвика Рамулта.

Шематизм греко-католицького духовеньства злучених єпархій Перемиської, Самбірської і Сяніцької на рік Божий 1932. – Перемишль, 1932.

Kościoły i klasztory dawnego województwa Ruskiego. T. 3. – Kraków, 1995. – S. 123.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 660 – 661.