2008 р. Невідомі кургани знайшли у Миргороді

Микола Марченко

Дата: 02.06.2008

22 і 23 травня в Миргороді проходив семінар ”Охорона та дослідження пам’яток археології”. Його учасники провели археологічне дослідження міста. Визначилися на майбутнє з місцями проведення розкопок.

– Обстежили територію Миргорода. Прокопали заглибини в землі в мікрорайонах Почапці й Личанка та в центральній частині міста, – розповідає ”ГПУ” директор Миргородського краєзнавчого музею Андрій Фесенко, 36 років. – За час існування Миргорода – це перше комплексне археологічне дослідження.

У районі Личанки дослідники виявили знахідки бронзового періоду. Спеціалісти вивчать їх й встановлять вік експонатів. У мікрорайоні Почапці на території лікувально-оздоровчого закладу знайшли поселення доби бронзового віку. Його площа майже 20 га. Вік поселення – від ІІІ до кінця ІІ ст. до н. е.

У Миргороді науковці також виявили кургани. Їх місце розташування не розголошують до проведення розкопок. Дослідники запланували комплексне археологічне дослідження визначених територій. Спробують визначити історичні межі Миргорода.

Джерело: “Газета по-українськи”