2006 р. Звинувачують у вандалізмі

Львівщина: Війта Нагачева, священика та релігійну громаду УАПЦ звинувачують у вандалізмі – руйнації столітньої дзвіниці

Дата: 13.11.2006

Депутат Яворівської райради від Українського народного блоку Костенка і Плюща, голова комісії з питань культури, туризму, національно-культурного й духовного відродження Семен Жила виступив із звернення до громадськості, в якому заявив, що «релігійна громада УАПЦ у селі Нагачеві, очолювана о.Тарасом Піджарком та за безпосередньої участі сільського голови Степана Дацка, вчинила акт вандалізму, зруйнувавши діючу церковну дзвіницю, побудовану (як і храм св. Симона Стовпника), греко-католицькою громадою цього села майже сто років тому. Про це повідомив сьогодні, 13 листопада, власкор Західної інформаційної корпорації в Яворівському районі.

«Руйнація церковної дзвіниці у Нагачеві – це прямий виклик місцевим та загальноукраїнським державним і правоохоронним органам, це блюзнірський виклик українській історії, культурі, духовності. Релігійна громада УАПЦ Нагачева переступила межу, за якою вже марно апелювати до Християнської Совісті, Патріотизму, Моралі… Якщо ми, українці, хочемо будувати правову українську державу, то мусимо вимагати від органів державної влади, прокуратури, СБУ, міліції дати правову оцінку нагачівському вандалізму та винуватцям цього безчинства і притягнути їх до адміністративної відповідальності, а також зобов’язати руйнівників (тобто релігійну громаду УАПЦ) відновити дзвіницю в первозданному вигляді», – йдеться у зверненні депутата Яворівської райради Семена Жили.