Германівка с

Сотенне містечко Білоцерківського полка в 1654 р.

Деревня Германівка згадана у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 21].

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Київської області»: село Германівка іменувати село Красне і Германівську сільську Раду — Красненська.

Рішення про перейменування села Красне Друге на село Германівка прийняла Верховна Рада України 09.10.1989 р. Рішення № 8230-XI. Дата опублікування 01.11.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 43, ст.597).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (09.10.1989, № 8230-XI): Відновити населеним пунктам колишні найменування: селу Красне Друге Обухівського району – село Германівка. (Київська область)