Церква св.Трійці

Церква св.Трійці

с. Опільсько (Перемога).

Сокальський.

Церква Пресв. Трійці. 1892.

Попередня дерев’яна церква, збудована в XVIII ст., згоріла у 1860 р. У 1892 р. повітовим інженером з Сокаля Павлом Ле-вицьким за його ж проектом збудована нова мурована, хрещата в плані, одноверха споруда. її бокові рамена вужчі від центральної нави, завершеної круглим барабаном зі сферичною банею, увінчаною ліхтарем з маківкою. Поряд – стінна мурована дзвіниця. У 1946 р. мешканці виселені, а церква стояла зачиненою до 1989 р. Спочатку в ній влаштували склад зерна, пізніше – пристосували під сільський музей.

«Діло». – Львів, 1892, № 158.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 63.