Церква Введення

Церква Введення

Дерев’яна церква Введення 1925 р., архітектор Є.Нагірний [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 106].

с. Ортиничі.

Дрогобицький.

Церква Введення Пр. Богородиці. 1925.

Перші згадки про церкву відносяться до 1507 р. Попередниця сучасної церква Успення Пр. Богородиці була збудована на початку XIX ст. У 1925 р. її замінили існуючою дерев’яною тризрубною одноверхою будівлею, завершеною над навою низьким восьмериком, вкритим шоломовою банею з ліхтарем і маківкою, зведеною за проектом Євгена Нагірного. З 1957 по 1989р. стояла зачиненою, використовувалася як колгоспний склад.

Національний музей у Львові, фонд графіки.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 295.