Церква св. Михаїла

Перші згадки про церкву історики І. Крип’якевич 1 та Г. Сосна датують 1720 р. 2, а А. Міронович – 1551 р. 3 В актових книгах Холмського гродського суду в записах за 1720 р. є запис про ерекцію церкви і парафії дідичами села Сузиними. 4 В акті візитації 1726 р. про церкву сказано: “Нова, дерев’яна, структури гладкої, типу латинського костелу”. 5 Перестала існувати в кінці XVIII ст.

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Ks. Sosna G. Historyczny zarys Kościoła Prawosławnego od zarania dziejów do chwili obecnej na terenie województwa Białostockiego. // Wiadomości Polskiego Autokiefalicznego Kościoła Prawosławnego. 1978, N3-4. S. 43-95.

3. Mironowicz A. Podlaskie ośrodki i organizacje prawosławne w XVI i XVII wieku. – Białystok, 1991.

4. Акты издаваемые Виленскою комиссиею для разбора древних актов. Том XXVII. – Вильна, 1900. – C. LXVI.

5. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780, а. 185а, 186.