Церква Преображення

Церква Преображення

Розмір зображення: 817:524 піксел

Джерело: Храмы и монастыри Одессы и Одесской области. – Од.: 2005 г., вып. 2, с. 329. Фото надіслано Олександром Солоденком у 2005 р.

Церква знаходиться в Станіславчику – це східний кінець села на лівому (східному) березі р.Яланець. Нині ця частина села вважається західною частиною м-ка Саврані. Церква Преображення була вже в 1 п.19 ст. Нова дерев’яна церква збудована в 1851 р. Шанована ікона божої матері розміром 14.375:11 вершків (93.5: 71.5 см) – дуже старовинна, писана на холсті на зразок Казанської [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, c. 63 – 64]. Церква Преображення 1851 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 32].

Діюча в 2005 р. Джерело: Храмы и монастыри Одессы и Одесской области. – Од.: 2005 г., вып. 2, с. 330.