2008 р. На Буковині археологи знайшли козацький табір XVII століття

Дата: 24.07.2008

Поблизу села Перебиківців Хотинського району археологи Чернівецького національного університету виявили рештки козацького табору XVII століття. Серед знахідок – жіночі прикраси, пістолі від рушниць, бойова сокира, наконечники стріл, свинцеві кулі, підкови до чобіт, бронзові козацькі персні з гербами, польські монети XVII століття.

Як повідомив ZAXID.NET доктор історичних наук Сергій Пивоваров, це був укріплений козацький табір на березі Дністра.

“Потрібно детально вивчати літописи, щоби на основі знахідок зробити якийсь висновок. Ще ніхто не досліджував, як військо Сагайдачного йшло до Хотина. А можливо, виявиться, що воно зупинялося саме на цій території неподалік Перебиківців”, – зауважив С. Пивоваров.