2011 р. Дерев’яну церкву, що згоріла на Великдень, планують відбудувати

Дата: 28.04.2011

Враховуючи те, що церква Введення в Храм Пресвятої Богородиці (УГКЦ), що у селі Переволочна Буського району, яка згоріла у ніч з 24 на 25 квітня – пам’ятка архітектури національного значення, її планують відбудувати. З такою рекомендацією виходитиме постійна комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради. Про це розповів голова комісії Орест Шейка. Повідомиа ЗІКу 27 квітня прес-служба ЛОР.

Також Орест Шейка повідомив, що він, як голова комісії, разом з експертами побував у села Переволочна Буського району, на місці, де згоріла церква. Тут відбулася зустріч із головою сільської ради, місцевим священиком. Як зазначив Орест Шейка, одна із версій, яка розглядається і правоохоронними органами, це є підпал. Через кинутий недопалок чи свічку церква і дзвіниця загорітись не могли, оскільки їх ще минулого року обробили спеціальним розчином, – вважає голова комісії.

Орест Шейка повідомив, що минулого року фахівці Інституту «Укразахідпроектреставрація» зробили обміри церкви і цього року повинні були виготовити проект реставрації цієї дерев’яної пам’ятки архітектури. Занепокоєні втратою пам’ятки архітектури національного значення і мешканці Переволочної.

«Західна інформаційна корпорація»