Церква св.Іоана Предтечі

Церква св.Іоана Хрестителя 1830 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 163].

Церква 1828 р. (дерев.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 326].

м-ко Підбуж.

Дрогобицький.

Церква Собору св. Івана Хрестителя. 1828.

У 1507 р. вже існувала парафіяльна церква. У 1660 р. вона отримала привілей від короля Польщі Яна Казимира. В документі 1808 р. згадується в містечку дві церкви під тією ж назвою – нижню стару і горішню, новозбудовану. Ймовірно, що горішня перестала існувати в середині XIX ст. А на місці долішньої у 1828 (1830) р. споруджено муровану терезіанського типу церкву за проектом Йосифа Вандрушки. Чільний її фасад вінчає один ярус квадратової в перекрої вежі-дзвіниці, вкритий дзвонястою банею. З 1989 р. належить українській автокефальній православній церкві.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 146 Галицьке намісництво, опис 4, справа 6990, аркуш 4 – 5.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, c. 57, 77.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 433.