Церква Успіння

Церква Успіння

Церква Успіння 1759 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 140; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 330].

с. Підгать.

Мостиський.

Церква Успения Пр. Богородиці. XX.

Попередня дерев’яна церква, збудована у 1759 p., згадується в інвентарі 1827 р. як церква Введення Пр. Богородиці, а в шематизмі 1879 р. – як церква Стрітеня Господнього. Існуюча мурована, хрестова в плані з восьмибічним барабаном, накритим банею з ліхтарем і маківкою та з причілками бокових рамен, теж фланкованими ліхтарями з маківками, збудована довкола старої дерев’яної у другій половині XX ст.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 388.