2008 р. Відбулася зустріч голови Держкомрелігій з намісником монастиря на Козацьких Могилах

Дата: 01.02.2008

У приміщенні Державного комітету України у справах національностей та релігій 30 січня відбулася зустріч намісника свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах (Рівненська обл.) архимандрита Олексія (Мензатюка) з головою цього комітету Олександром Саганом. Архимандрит розповів про життя братії відродженого у 2002 р. на Козацьких Могилах монастиря, торкнувся тих проблемних питань, які заважають нормальному розвитку як державного заповідника „Поле Берестецької битви”, так і православної обителі. Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП.

У свою чергу, Олександр Саган висловив сподівання, що вища державна влада України найближчим часом приверне свою увагу на підняті у листі, який передав архимандрит Олексій, питання. Основні прохання, у яких просив підтримки архимандрит Олексій – сприяння Державного комітету у вирішенні питання про будівництво нового приміщення для державного музею на Козацьких Могилах та повернення монастирського комплексу на Козацьких Могилах (о. Журавлиха) у власність Церкви.

По всіх питаннях, які піднімалися на зустрічі, архимандрит Олексій та Олександр Саган знайшли спільну думку та відчуття важливості спільних зусиль у досягненні позитивних результатів у діяльності як монастиря на Козацьких Могилах, так і державних установ, яким доручено координувати життя релігійних організацій в Україні. У зустрічі також брали участь благочинний монастиря єромонах Никон (Гайдай) та заступник Голови комітету Микола Романович Новиченко.

Олександр Саган прийняв запрошення архимандрита Олексія відвідати свято-Георгіївський чоловічий монастир на Козацьких Могилах 27-29 червня цього року під час церковно-державних урочистостей з нагоди вшанування пам’яті українських героїв-козаків, які загинули у битві під Берестечком 1651 року.

Джерело: РІСУ