1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Попелі.

Дрогобицький.

Церква Покрови Пр. Богородиці. 1835.

Перші згадки про церкву походять з 1507 року. Попередня дерев’яна церква, збудована 1690 p., згоріла у 1832 році і на її місці зведено нову дерев’яну у 1835 р. Тоді ж встановлено новий дерев’яний іконостас, мальований на попелято, з 32 іконами на полотні.

Тридільна безверха будівля. Нава вкрита дещо вищим двосхилим дахом з ліхтарем і маківкою на гребені, бабинець і вівтар – нижчими. Навколо нави і бабинця – опасання. Поряд розташована дерев’яна двоярусна дзвіниця типу четверик на четверику. Стояла зачиненою з 1962 по 1989 р.

Archiwum Przemyski. Archiwum Biskupstwa grecko-katolickego Przemyskiego, sygnatura № 24, strona № 43; sygnatura № 403, strona № 110.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 43.