2009 р. Для легалізації фортів І Світової війни

Для легалізації фортів І Світової війни, що під польським кордоном, створять комунальне підприємство

Дата: 22.07.2009

До Другого міжнародного фестивалю мистецтв «ФортМісія-2010» планують розчистити усі шість фортів І Світової війни та провести до них електроенергію. Про це сьогодні, 22 липня, повідомив Юрій Візняк – заступник голови оргкомітету фестивалю, голова Мостиської РДА.

Фестиваль «ФортМісія» відбувається на фортах часів І Світової війни у селі Поповичі, Мостиського району на Львівщині. Цього року вдалось розчистити лише два форти, до інших чотирьох доступу не було. За словами організаторів, наступного року можна буде оглянути всі споруди.

До того ж, організатори фестивалю планують наступного року залучити більшу кількість учасників, зокрема для створення лендарту. За словами Володимира Кауфмана, куратора мистецьких акцій фестивалю, арт-директора галереї «Дзиґа», вже зголосилося чимало митців як з України, так і Польщі. Також організатори обіцяють краще інформувати публіку про події на території фестивалю.

На «ФортМісії-2010» більше дбатимуть про загальний порядок. Для цього організатори планують залучити значну кількість правоохоронців. Ще одним напрацюванням наступного фестивалю має стати створення точки доступу Wi-Fi.

За словами Юрія Візняка, до «ФортМісії-2010» у Поповичах планують відкрити музей історії. Також Мостиська РДА хоче легалізувати форти, адже досі вони нікому не належать. Відповідно передбачається створення комунального підприємства, яке б доглядало за фортифікаційними спорудами і надавало екскурсійні послуги.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»