Церква Покрови

Перші згадки про церкву датуються 1577 р. 1, а історик А. Міронович датує 1573 р. 2 У 1669 р. збудував нову дерев’яну церкву своїм коштом і ериґував парафію польський король Михайло Корибут Виш-невецький. 3 Нова дерев’яна будівля зведена у 1777 р., як свідчив про це напис на балці в церкві: “1777 года іюля 7 дня”. 4 Часто перебудовувалась і ремонтувалась. При одному з ремонтів першої половини XIX ст. в церкві встановлено органи. 5 У 1867 р. парафія вчинила опір відлатинщенню обряду. 6 З 1875 р. – православна. 25 лютого 1878 р. освячена після ремонту. 7 Наступний ремонт здійснено у 1887 р. 8 Після першої світової війни православна парафія ліквідована, а на місці церкви у 1919-1920 рр. зведено новий костел, до якого перенесено частину вистрою давньої церкви, зокрема, головний рококовий та два бічні вівтарі другої половини XVIII ст. 9

1. Źródła dziejowe. Tom XVII. – Warszawa, 1908. – S. 230.

2. Mironowicz A. Podlaskie ośrodki i organizacje prawosławne w XVI i XVII wieku. – Białystok, 1991.