Стоянка палеолітична

Група стоянок Мосолів Рів (20) – пам’ятка археології (палеоліт) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Група стоянок “Пушкарі” (20) – пам’ятка археології (1.5 млн. – 10 тис. до н.е.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Борисковский П.И. Палеолитическая стоянка Пасека (Пушкари 1). – Бюллетень комиссии по изучению четвертичного периода, 1940 г., № 6-7, с. 57 – 60.

Борисковский П.И. Пушкарёвское палеолитическое жилище. – Краткие сообщения Института истории материальной культуры, 1940 г., т. 7, с. 81 – 86.

Борисковский П.И. Палеолитическая стоянка Пушкари 1. – Труды советской секции Ассоциации по изучению четвертичного периода, 1941 г., № 5, с. 139 – 146.

Рудинський М.Я. Пушкарівський палеолітичний постій і його місце в українському паліоліті. – Археологія, 1947 р., т. 1, с. 7 – 22.

Рудинский М.Я. Пушкари. – Советская археология, 1947 г., т. 9, с. 171 – 198.

Борисковський П.І. Палеолітична стоянка Пушкарі 1: за матеріалами розкопок 1937 і попередніх років. – “Палеоліт і неоліт України”, К., 1947 р., т. 1, с. 155 – 185.

Гремяцький М.А. Частина зуба людини з палеолітичної стоянки Пушкарі 1. – “Палеоліт і неоліт України”, К., 1947 р., т. 1, с. 187 – 188.

Семенова І.А. Палеолітична стоянка Пушкарі 3 (Сосонницький Рів). – “Палеоліт і неоліт України”, К., 1947 р., т. 1, с. 189 – 196.

Семёнов С.А. Костяные землекопные орудия из палеолитических стоянок Елисеевичи и Пушкари 1. – Советская археология, 1952 г., т. 16, с. 120 – 128.

Воеводский М.В. К вопросу о Пушкарёвском палеолитическом жилище (стоянка “Пасеки”). – “Ископаемый человек и его культура на территории СССР”, М., 1952 г., с. 71 – 74.

Воеводский М.В. Стоянка Аникеев Ров 1 (Пушкари 2). – “Ископаемый человек и его культура на территории СССР”, М., 1952 г., с. 75 – 85.

Алексашина К.С. Стоянка Покровщина (Пушкари 7). – “Ископаемый человек и его культура на территории СССР”, М., 1952 г., с. 133 – 144.

Хохловкина В.А. Геологические условия залегания стоянки Покровщина. – “Ископаемый человек и его культура на территории СССР”, М., 1952 г., с. 145 – 150.

Пушкарёвский сборник: по материалам исследований палеолитической стоянки Пушкари 1. – Спб.: 1997 г.