Любимівка смт

Історичні адміністративні поділи

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (11.10.1989, № 8232-ХІ): Виділити із смуги міста Ровеньки Ворошиловградської області територію колишнього селища міського типу Дзержинський в окремий населений пункт і встановити йому попереднє найменування – селище міського типу Дзержинський.

Виконавчий комітет Ворошиловградської обласної Ради народних депутатів рішенням від 18 жовтня 1989 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: на території Ровеньківської міськради взяв на облік селище міського типу Дзержинський, утворив у ньому селищну Раду і найменував її Дзержинська.

Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати селище міського типу Дзержинський Ровеньківської міської ради на селище міського типу Любимівка .