Верхня Яблунька с

Перша згадка: 1559 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Староста Ян Старжеховський, за проханням селян Дубової Яблінки, дозволяє їм поставити церкву, а парафію сю надає війтовому сину Дмитрові. 22 квітня 1566 р. [Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), ].

[Ототожнення Дубової Яблінки з Верхньою Яблінкою – здогадне!]

Указ Президії ВР УРСР від 7 травня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дрогобицької області»: населені пункти Яблінко-Вижнянської сільської Ради – хутір Тарнава Вижня іменувати хутір Верхня Тарнава, хутір Тарнава Нижня іменувати хутір Нижня Тарнава, село Яблінка Вижня іменувати село Верхня Яблунька і Яблінсько-Вижнянську сільську Раду, відповідно до назви її центру, іменувати Верхньояблунська.