Заклад мінеральних вод

Рисунок Наполеона Орди.

Zakład wód mineralnych. Widok dwukondygnacjowych i parterowych zabudowań oraz fragmentu kościoła od strony drogi. 1862 – 1876. Dat.: 19 Września. Napis: Szepetówka Zaklad Wód Mineralnych; napis na podkładzie: Wolyń Szepetówka, – zaklad wód mineralnych; napis na kartce doklejonej do podkładu: Szepetówka. Posiadłość Xięcia Romana Sanguszki. Zaklad wód Mineralnych; ostatni napis powtórzony w języku francuskim. Rys. ołówkiem podmalowany sepią, 20,5x28,9. Ill-r.a. 4265 (Teka Wołyń). Bibl.: Kaczanowska, Napoleon Orda, s. 123. [Katalog rysunków architektonicznych ze zbiorów Muzeum narodowego w Krakowie. 1. Rysunki Napoleona Ordy / Opracowały Zofia Kucielska i Zofia Tobiaszowa. – Warszawa: Państwowe wydawnictwo naukowe, 1975, Nr. 710]