Церква Покрови

Церква Покрови

Шкуратовці. Церква Покрови пр. богородиці, 1906 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 195.

Шкуратовці Мукачівський район

Церква Покрови пр. богородиці. 1906. (УПЦ)

Відомостей про старі церкви не виявлено. У селі згадують, що колись на пагорбі навпроти теперішньої церкви стояла дерев’яна каплиця. Невелику муровану базилічну церкву посвятили в лютому 1906 р. Землю для церкви виділили господарі Іван Совзан та Туряниця. Гарний іконостас, вирізьблений І. Павлишинцем, встановили в першій половині 1930-х років. Ікони, за винятком празникового ряду, перемалювали. Затишний інтер’єр з крутим арковим склепінням спочатку просто побілили.

Біля церкви – два муровані хрести, один з яких вирішили поставити в 1906 р. Іван Прокопець та Марія Газуда.