Дністер м-ко

Дністер став другим місцем, в якому оселилися українські переселенці близько 1900. року. Перед тим, як вирушити до Канади, простий українець почув про багатства, які існують в Канаді. В мріях про нього селяни виїхали з великими надіями. Після того, як вони зазнали морського переходу, а потім подорожували прибережними кліфами озера Онтаріо, болотами, лісами і мускегом, потім мали справу з чиновниками, які розмовляли тільки іноземною мовою, рожеві мрії про "Божий рай" швидко випарувалися.

Dnister Pioneers Monument (RM of Gimli). This monument, erected in 1975, commemorates the pioneers of the Dnister area, in the Rural Municipality of Gimli, who settled here prior to 1914. It was erected on the grounds of the Blessed Virgin Mary Ukrainian Catholic Church, which was built in 1905.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ Київська фортеця»