Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Розмір зображення: 830:764 піксел

Церква 17 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 61].

Церква 17 ст. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Церква (дерев.): пам’ятка виключена з державного списку [Постанова Ради міністрів УРСР “Про виключення окремих споруд із списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 445 від 25.10.1983 р.].

Кам’яна псевдоготична церква розташована в центрі села на головній вулиці. Вівтарем вона орієнтована на південь, головним фасадом – до вулиці. Дзвіниця розташована асиметрично. Спостереження М.І.Жарких, 14.08.1988 р.