2009 р. У Старому Самборі відреставрували пам’ятник Т. Шевченку за 185 тис. грн.

Дата: 19.05.2009

Старосамбірська міська рада Львівської області у власному бюджеті знайшла 185 тисяч гривень. Цю суму вона виділила на пам’ятник Тарасу Шевченку, який давно потребував негайної реставрації, а постамент та територія – сучасного благоустрою. Про це сьогодні, 19 травня, повідомив кореспондент ЗІКу. З 22 до 24 травня, сказав міський голова Іван Грись, Старий Самбір відзначатиме свій черговий день народження. Приїде багато гостей. До того ж неподалік стоїть чудовий меморіальний комплекс Провіднику ОУН Степану Бандері.

Депутати, наголосив мер, не могли допустити, щоб на час таких урочистостей пам’ятник великому українцеві Тарасу Шевченку мав непривабливий вигляд. Всі ремонтні, реставраційні та роботи із благоустрою, за словами мера, якісно виконали працівники Львівської фірми «Ренесанс». А потрібну суму міська рада в бюджеті зібрала від продажу земельних ділянок.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»