Церква Покрови

Церква Покрови

Церква Покрови 1906 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 163].

с. Свидник.

Турківський.

Церква Покрови Пр. Богородиці. 1906.

Про початки церкви в селі не збереглось ніяких даних, але акт візитації 1766 р. подає опис дерев’яної тризрубної триверхої (всі три верхи з трьома заломами) споруди бойківського типу. У 1776 р. постала наступна, теж збудована з дерева церква. У 1873 р. її замінила нова, також дерев’яна. Існуюча святиня, теж з дерева, хрещата в плані, одноверха, увінчана наметовою банею на восьмерику середхрестя, виставлена у 1906 р. З 1968 по 1989 р. стояла зачиненою.

Національний музей у Львові, сектор рукописів і стародруків, РКЛ 496 (F444), аркуш 6а.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 159 Галицька фінансова прокуратура, опис 9, справа № 2044, 2118.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 469.