Братська могила партизана та жертв фашизму

Лариса Восьмірова

Братська могила партизана та жертв фашизму, 1941 (іст). У центральній частині кладовища.

Поховані партизан Лебединського партизанського загону під командуванням К.Карпова: В.Клюшник, його мати О.Клюшник і тітка Г.Батютенко, страчені нацистами 11 грудня 1941 за зв’язок з партизанами.

У 1965 на братській могилі встановлено бетонний В.бюст Клюшника /0,8 м/. На чоловому боці цегляного постаменту /2,33 м/ – дошка з білого мармуру з меморіальним написом.

[Державний архів Сумської обл., ф. П-4, оп. 3 П, спр. 234, арк. 8-14, спр. 294, арк. 31; Паспорти військових поховань Сумського обласного військкомату. Облікова картка № 916; Памятники истории и культуры Украинской ССР : каталог-справочник. – К., 1987. – С. 466; История городов и сел Украинской ССР. Сумская область. – К., 1980. – С. 390; Дзвони пам’яті. – К., 1986. – С. 76-81.]

Джерело: Звід пам’яток історії та культури України. . – К.: 2017 р., с. 744.