Церква Непорочного зачаття діви Марії

Розмір зображення: 678:800 піксел

Загальний вигляд церквища. Світлина І. Синкальського 1992 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 636.

Церква Непорочного зачаття діви Марії 1872 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 218].

с. Смеречка.

Тепер не існує.

Церква Непорочного зачаття Пр. Богородиці. 1888.

Найдавніші відомості про церкву походять з 1567 р. Попередня дерев’яна будівля була збудована у 1750 р. У 1888 р. стару розібрали і на її місці звели нову тих же ж розмірів. У 1952 р. село виселили, а з матеріалу розібраної церкви збудували клуб в Терлі.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 636.