2008 р. На Закарпатті 38-річчя святкує музей, зведений на місці кладовища

Дата: 07.07.2008

Закарпатському обласному музею народної архітектури та побуту виповнилося 38 років. В Ужгороді музей просто неба організували одним із перших в Україні. За словами кандидата історичних наук Йосипа Кобаля, музей діє на місці колишнього кладовища або “Могильного саду” (І половина XIX століття) – так називали його ужгородці у дорадянський час. Тут ховали лише вище греко-католицьке духовенство Мукачівської єпархії, священиків Ужгорода та околиць, їхніх рідних і близьких. Невдовзі після відкриття музею (1970 рік) цвинтар закрили, а більшість могил знищили.

Як повідомили ZAXID.NET 7 липня в туристично-інформаційному центрі Закарпаття, нині в музеї експонують понад 20 дерев’яних хат, господарські і культові споруди, велику кількість предметів традиційної народної культури з усіх куточків Закарпаття.