Руде Село с

Перша згадка: 1622 р. [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Палац збудовано Залеськими; достовірно відомо що існуючу церкву і неіснуючий костел збудував Станіслав Залеський (палац перебудовувася у середині 19 ст.).

С.Залеський не лишив нащадків, тож у 1840 році село разом з палацем переходить у спадок до племінниці Залеського – Феліції Івановській (про що зазначено у Похилевича та у довіднику «Список населённых пунктов Киевской губернии 1900»), згодом власницею стає дочка Івановської – Констанція (одружена зі Ржевуським), від неї маєток переходить до її сина – Адама Ржевуського, котрий передає його своєму сину Вацлаву. Єдина донька Вацлава Ржевуського – Софія була останньою власницею маєтку (одружена за Стефаном Подгорським, саме Подгорську Софію зазначено як «власницю» Рудого Села у довіднику «Весь Юго-Западный край 1910».).