Ковель м

Історичні адміністративні поділи

В 1518 р. надане магдебурзьке право; воно підтверджувалось у 1611, 1635 рр. [Історія міст і сіл УРСР: Волинська область. – К.: 1970 р.].

Ковель. У 1518 р. локаційно-магдебурзький привілей одержав кн. В.М. Сангушко. [Заяць А.Є. До історії правової локації волинських міст XVI – першої половини XVIІ ст.: локаційні привілеї у Литовській і Волинській (Руській) метриках. – Архіви України, 2001 р., № 4-5].

Цифрова карта міста: .

Довідка у Вікіпедії:

Энговатов Н.В. Находки рунических надписей на териитории СССР. – Скандинавский сборник, 1963 г., т. 6, с. 229 – 257. [напис на вістрі списа 3 ст. н.е., з-під Ковеля].